Care este diferenta dintre gazduire web, gazduire site sau web hosting?

La ce ne ajuta găzduire web? Ce înseamna găzduire web sau găzduire site?

Hosting sau găzduire web?

După ce se realizeazăun site pe „local”, va trebui sa avem un web hosting (găzduire web, găzduire site) pentru a urca  fișierele pe acest web hosting. Când spunem web hosting ne referim la un server ce folosește sau nu un cpanel la care ne vom conecta pentru a migra datele pe acest server.
Dacă acel server „web hosting” nu ne oferă Cpanel, ne vom conecta prin ftp, folosind filezila, total commander etc. pentru a migra fișierele site-ului. De preferat când se face migrarea de date, de fișiere este bine ca acele fidere ce vor fi migrate sa fie arhivate pentru a se face transferul mai rapid.hosting
Dacă hostul „găzduirea web” ne oferă panou de control ” Cpanel” atunci lucrurile se simplifică, ne conectăm la cpanel : www.exemplu.ro/cpanel, introducem datele de logare : user și parolă și vom face upload la arhiva site-ului. După ce se face migrarea arhivei site-ului va trebui să o dezarhivăm. După dezarhivare site-ul va trebui sa funcționeze. Dacă site-ul conține baza de date, atunci se creează o bază de date în phpmyadmin și se face import la baza de date a site-ului creat pe local.

Găzduirea unui site (găzduire web, web hosting) ne oferă posibilitatea de a vedea site-ul live din orice colţ alt lumii.

Lasa un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.