Cum trebuie sa realizam un site si ce gazduire trebuie

Ce implică realizarea unui site complet şi găzduirea web ?

După cum știm cu toții, pentru a crea un site trebuie sa cunoaștem câteva elemente esențiale:
-ce trebuie sa îndeplinească acel site
-pentru ce nișă este realizat
-cum va trebui sa fie creat
Un site poate fi doar de prezentare, acesta nu implica foarte multă muncă, el poate sa conțină câteva pagini, ex: despre noi, blog(la alegere), portofoliu, contact.
Acest tip de site se poate crea ori în platforma wordpress care este cea mai populară, fiind open source, joomla sau îl poți crea tu folosind linii de cod php, html și o conexiune cu baza de date .
Alte modele de site-uri gen magazine online, site-uri de pariuri, licitații online, site-uri de anunțuri, de ştiri, aceste site-uri implică mult mai multă muncă, cunoașterea codului php, msql, java, sau anumite platforme la un nivel avansat.
Un framework foarte bun pentru a crea un site de anunțuri este OsClass, este open source și ai posibilitatea sa iți custumizezi tema cum dorești.
Dupăce am creat un site de prezentare trebuie sa îl urcăm pe un server pentru a putea fi văzut de către terțe persoane care îl vor găsi după anumite cuvinte țintă căutate în google. Pentru a face acest lucru trebuie să apelăm la o firmă de găzduire site care ne alocă un spațiu pe server-ul lor. De preferat când achiziționăm un pachet de găzduire este bine ca să luam în plus IP dedicat, acest IP dedicat ne oferă un plus pentru optimizarea sa în google. După achiziționarea pachetului de găzduire web trebuie sa creem un sitemap, un cont de webmaster și analytics. După crearea și configurarea acestor conturi și generarea de sitemap, atunci îl putem înscrie în motorul de căutare google, yahoo și bing.
De știut este ca nu orice pachet de găzduire ieftin este întotdeauna perfect si invers, pentru menținerea și creșterea în topul rezultatelor google trebuie ca acel pachet de găzduire, acel server să nu aibă un downtime mai mare de 1 oră pe lună. Google penalizează acest lucru și site-ul suferă modificări în clasamentul afișărilor.

Lasa un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.